Mijn naam is Sjoukje Werkman. Al vanaf het moment dat ik weet hoe ik een pen moet 25358037803_ebf6f23bc0_ovasthouden, is schrijven mijn grootste hobby. Het begon met een dagboek en talloze penvriendinnen, het liep uit op de publicatie van mijn lezerscolumn in de Metro. Je kunt je voorstellen hoe blij ik ben dat ik na bijna dertig jaar van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.

Het liefst schrijf ik over culturele of maatschappelijk gerelateerde onderwerpen. Denk aan thema’s als eenzaamheid, vrijwilligerswerk, mantelzorg, muziek en literatuur.

Ook in andere sectoren voel ik me thuis. Dankzij mijn eerdere ervaringen en een brede interesse voor de wereld rondom communicatie, marketing en PR, denk ik graag met je mee over de boodschap die jij (of jouw organisatie) te vertellen hebt.

  • Frisse en wervende teksten in een handomdraai. Jij vertelt, ik schrijf.
  • Het herschrijven van bestaande teksten is mijn specialiteit. Niet langer dan nodig, wel allesomvattend.
  • Met punten en komma’s vermaak ik me prima, voor het redigeren van teksten ben je bij mij aan het juiste adres.
  • Ik schrijf het liefst in het Nederlands, maar ook in mijn memmetaal Frysk lukt dat redelijk.

Kortom: ik schrijf graag, ook voor jou. Eens verder praten met een kop koffie erbij? Graag!